9 oktober 2023

Internationale Dag van de Handtas

Winnie de Poehdag, Dag van de Zonnebril, Verander je Wachtwoordendag: er is zo’n beetje overal een dag voor. Dus waarom niet ook voor de handtas? Dat dachten de handtasliefhebbers van PurseBlog in 2013. Zij wilden hun liefde voor tassen, die in ons dagelijks leven zo’n grote rol spelen, graag delen met al hun volgers. En zo was de Internationale Dag van de Handtas op 10 oktober een feit.

Wordt deze dag dan ook echt gevierd? Zoals we net al hintten, zijn er zó veel ‘feestdagen’ dat het bijna onmogelijk is om ze allemaal te vieren. Logischerwijze wordt de Dag van de Handtas vooral gevierd door makers en verkopers van tassen. Misschien delen ze op deze dag hun nieuwe collectie of geven ze je een speciale korting. Voor jou dus een uitgelezen dag om een nieuwe handtas te shoppen.

Drie leuke weetjes over handtassen

Wist je dat…

  1. …de kleinste handtas ooit afgelopen zomer op een veiling is verkocht voor bijna 59.000 euro? De neongroene tas is kleiner dan een korreltje zeezout. Natuurlijk is deze handtas niet bedoeld om echt te gebruiken. Het is een kunstwerk met een statement: het is in de mode om handtassen steeds kleiner te maken, maar dat is helemaal niet praktisch!
  2. …Nederlandse vrouwen een handtas van gemiddeld zo’n 3 kilo bij zich dragen? In de meeste handtassen vind je in ieder geval een telefoon, portemonnee en sleutels. Veel mensen stoppen ook een flesje water, deodorant en parfum in hun handtas, en dat tikt qua gewicht snel aan.
  3. …er handtassen bestaan die meer dan 3 miljoen euro waard zijn? De 1001 Nights Diamond Purse staat sinds 2010 in het Guinness World Records Book als meest waardevolle tas ter wereld met een waarde van 3,8 miljoen dollar, omgerekend zo’n 3,5 miljoen euro. Dat komt vooral door de vele diamanten, in verschillende vormen en kleuren, waarmee de tas is bezet.

Dé Deventer Doet pas handtas-tips

En dan nu het belangrijkste gedeelte: waar haal je de leukste handtassen in Deventer? Wij zochten het voor je uit. Bij deze winkels koop je met dé Deventer Doet pas je nieuwe favoriete handtas.

FashionFarm: Deze kledingwinkel verkoopt naast trendy mode voor jong en oud ook mooie accessoires. En handtassen mogen natuurlijk niet ontbreken. Fashion Farm is afgelopen maand heropend na een sluiting van enkele maanden, dus des te meer reden om langs te gaan.

WAAR Deventer: Een heerlijke winkel met van alles en nog wat, inclusief handtassen! En extra fijn is dat de producten van WAAR duurzaam, fairtrade en sociaal zijn gemaakt. Ga jij voor de handtas van gerecyclede autogordels of dit vrolijke, handgemaakte exemplaar uit Guatemala?

Hoge Ramen: Nog zo’n alleskunner in Deventer. Hoge Ramen is in 1987 begonnen als antiekwinkeltje maar bestaat nu uit vier panden met genoeg ruimte voor cadeaus, kleding en accessoires, woondecoratie en ga zo maar door. Je vindt er ook leuke, kleurrijke en praktische tassen.

handtas kopen dag van de handtas

Manieren om Dag van de Handtas te vieren

  • Koop die handtas die je al maanden op het oog hebt. Hij is eigenlijk te duur. En je hebt helemaal geen nieuwe tas nodig. Maar hij is zo mooi. Vandaag is de dag om jezelf te trakteren.
  • Organiseer een handtassen-ruilfeestje. Ook een uitstekende manier om van je oude tassen af te komen. Nodig andere handtasliefhebbers uit en vraag iedereen om tassen mee te nemen die ze niet meer gebruiken. Het ruilfeest kan beginnen. Na afloop heb jij met een beetje geluk een opgeruimde kast én een mooie nieuwe tas.
  • Maak je eigen handtas. Als je in een creatieve bui bent, kun je natuurlijk ook zelf een tas maken. Ga aan de slag met stof, naald en draad. Ontwerp je eigen tas of versier een bestaande tas om er een nieuwe draai aan te geven.

Deel dit artikel op:

Gerelateerde artikelen

Sinterklaas kleurplaat

De Sint is bijna weer in Nederland, eindelijk! Om dit te vieren, hebben wij een mooie kleurplaat gemaakt die je hier gratis kunt downloaden. En niet alleen Sinterklaas staat op deze kleurplaat, maar ook Deventer komt erop voor. Herken jij het Deventerse gebouw? Tijd om op een creatieve manier in de Sinterklaas-sfeer te komen! Pak

dag van de mantelzorg

Dag van de Mantelzorg in Deventer

Vrijdag 10 november zet heel Nederland mantelzorgers in het zonnetje. En dat zijn er nogal wat: naar schatting zo’n vijf miljoen. Op de Dag van de Mantelzorg tonen we onze waardering voor mantelzorgers, maar hier in Deventer doen we dat natuurlijk het hele jaar door! Mantelzorgers geven hulp aan iemand die dat nodig heeft in

Back to school spullen

Back to school? Zo bereid je je goed voor

Het is alweer bijna zover: back to school en weer naar werk. Dat betekent even schakelen na al die heerlijke vakantiedagen zonder verplichtingen. Maar het betekent ook: tijd om te shoppen. Want voor het nieuwe schooljaar heb je natuurlijk een nieuwe agenda, notitieboeken en pennen nodig. Lees hieronder waar je in Deventer al je schoolspullen

Voeg je koptekst hier toe