9 oktober 2023

Internationale Dag van de Handtas

Winnie de Poehdag, Dag van de Zonnebril, Verander je Wachtwoordendag: er is zo’n beetje overal een dag voor. Dus waarom niet ook voor de handtas? Dat dachten de handtasliefhebbers van PurseBlog in 2013. Zij wilden hun liefde voor tassen, die in ons dagelijks leven zo’n grote rol spelen, graag delen met al hun volgers. En zo was de Internationale Dag van de Handtas op 10 oktober een feit.

Wordt deze dag dan ook echt gevierd? Zoals we net al hintten, zijn er zó veel ‘feestdagen’ dat het bijna onmogelijk is om ze allemaal te vieren. Logischerwijze wordt de Dag van de Handtas vooral gevierd door makers en verkopers van tassen. Misschien delen ze op deze dag hun nieuwe collectie of geven ze je een speciale korting. Voor jou dus een uitgelezen dag om een nieuwe handtas te shoppen.

Drie leuke weetjes over handtassen

Wist je dat…

  1. …de kleinste handtas ooit afgelopen zomer op een veiling is verkocht voor bijna 59.000 euro? De neongroene tas is kleiner dan een korreltje zeezout. Natuurlijk is deze handtas niet bedoeld om echt te gebruiken. Het is een kunstwerk met een statement: het is in de mode om handtassen steeds kleiner te maken, maar dat is helemaal niet praktisch!
  2. …Nederlandse vrouwen een handtas van gemiddeld zo’n 3 kilo bij zich dragen? In de meeste handtassen vind je in ieder geval een telefoon, portemonnee en sleutels. Veel mensen stoppen ook een flesje water, deodorant en parfum in hun handtas, en dat tikt qua gewicht snel aan.
  3. …er handtassen bestaan die meer dan 3 miljoen euro waard zijn? De 1001 Nights Diamond Purse staat sinds 2010 in het Guinness World Records Book als meest waardevolle tas ter wereld met een waarde van 3,8 miljoen dollar, omgerekend zo’n 3,5 miljoen euro. Dat komt vooral door de vele diamanten, in verschillende vormen en kleuren, waarmee de tas is bezet.

Dé Deventer Doet pas handtas-tips

En dan nu het belangrijkste gedeelte: waar haal je de leukste handtassen in Deventer? Wij zochten het voor je uit. Bij deze winkels koop je met dé Deventer Doet pas je nieuwe favoriete handtas.

FashionFarm: Deze kledingwinkel verkoopt naast trendy mode voor jong en oud ook mooie accessoires. En handtassen mogen natuurlijk niet ontbreken. Fashion Farm is afgelopen maand heropend na een sluiting van enkele maanden, dus des te meer reden om langs te gaan.

WAAR Deventer: Een heerlijke winkel met van alles en nog wat, inclusief handtassen! En extra fijn is dat de producten van WAAR duurzaam, fairtrade en sociaal zijn gemaakt. Ga jij voor de handtas van gerecyclede autogordels of dit vrolijke, handgemaakte exemplaar uit Guatemala?

Hoge Ramen: Nog zo’n alleskunner in Deventer. Hoge Ramen is in 1987 begonnen als antiekwinkeltje maar bestaat nu uit vier panden met genoeg ruimte voor cadeaus, kleding en accessoires, woondecoratie en ga zo maar door. Je vindt er ook leuke, kleurrijke en praktische tassen.

handtas kopen dag van de handtas

Manieren om Dag van de Handtas te vieren

  • Koop die handtas die je al maanden op het oog hebt. Hij is eigenlijk te duur. En je hebt helemaal geen nieuwe tas nodig. Maar hij is zo mooi. Vandaag is de dag om jezelf te trakteren.
  • Organiseer een handtassen-ruilfeestje. Ook een uitstekende manier om van je oude tassen af te komen. Nodig andere handtasliefhebbers uit en vraag iedereen om tassen mee te nemen die ze niet meer gebruiken. Het ruilfeest kan beginnen. Na afloop heb jij met een beetje geluk een opgeruimde kast én een mooie nieuwe tas.
  • Maak je eigen handtas. Als je in een creatieve bui bent, kun je natuurlijk ook zelf een tas maken. Ga aan de slag met stof, naald en draad. Ontwerp je eigen tas of versier een bestaande tas om er een nieuwe draai aan te geven.

Deel dit artikel op:

Gerelateerde artikelen

romantisch-diner-voor-twee-met-Valentijnsdag deventer

Vier de liefde met de leukste valentijnscadeaus

14 februari is de perfecte dag om de liefde van je leven in het zonnetje te zetten. En een mooi cadeautje mag natuurlijk niet ontbreken. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Wij zetten onze tips voor leuke valentijnscadeaus voor je op een rijtje. 1: valentijnscadeaus om van te smullen We weten allemaal dat liefde door de

Groep vrienden in café

Goede voornemens: dé Deventer Doet pas-editie

Goede voornemens: ze bestaan al duizenden jaren. De Babyloniërs waren ongeveer 4000 jaar geleden waarschijnlijk de eerste mensen die zich ermee bezighielden. Tijdens hun nieuwjaarsvieringen beloofden ze de goden bijvoorbeeld om al hun schulden af te betalen of geleende voorwerpen terug te geven aan de eigenaar. Nog altijd zijn goede voornemens heel populair, al zijn

Verras deze kerst met dé Deventer Doet pas

December is misschien wel de drukste maand van het jaar. Meerdere feestdagen, werk- en familiefeestjes, de voorbereidingen, klusjes die je nog voor het einde van het jaar moet of wil afronden… En vergeet de cadeautjes niet! Heb je al aan dé Deventer Doet pas gedacht? Snel geregeld, volop keuzevrijheid en goed voor heel Deventer: het

Voeg je koptekst hier toe