2 januari 2024

Goede voornemens: dé Deventer Doet pas-editie

Goede voornemens: ze bestaan al duizenden jaren. De Babyloniërs waren ongeveer 4000 jaar geleden waarschijnlijk de eerste mensen die zich ermee bezighielden. Tijdens hun nieuwjaarsvieringen beloofden ze de goden bijvoorbeeld om al hun schulden af te betalen of geleende voorwerpen terug te geven aan de eigenaar. Nog altijd zijn goede voornemens heel populair, al zijn het tegenwoordig vaker persoonlijke doelen dan beloften aan de goden.

Bijna niemand houdt goede voornemens vol

Behoor jij ook tot de groep die met de beste voornemens aan het nieuwe jaar begint, maar halverwege januari tot de conclusie moet komen dat het niet gaat lukken? Niets om je voor te schamen: nog geen 10% van de Nederlanders houdt hun goede voornemens op de langere termijn vol. De meeste voornemens belanden na een week of twee alweer in de prullenbak. We maken het onszelf namelijk veel te moeilijk.

Klein, concreet en vooral leuk

Als jij vastbesloten bent om je goede voornemens dit jaar wel vol te houden, is het belangrijk dat je niet té ambitieus bent. Richt je op kleine en concrete doelen, zoals ‘meteen bij het ontbijt een stuk fruit eten’ in plaats van ‘stoppen met snoepen en snacken’. Probeer je goede voornemens ook leuk te maken. Niet alle leuke dingen zijn automatisch ook slecht voor je, terwijl ze wel een stuk makkelijker vol te houden zijn.

Ik ga dit jaar…

Vaker iets drinken met vrienden

Tijd spenderen met andere mensen is goed én gezellig. Het sociale contact stimuleert ontspanning: je stress neemt af en je geluksgevoel stijgt. Bovendien worden je hersenen geprikkeld, wat kan zorgen voor meer inspiratie, creativiteit en energie. Wil je daarnaast de alcohol verruilen voor een glaasje fris of een kop thee, dan kunnen we dat natuurlijk alleen maar toejuichen, maar het contact is het belangrijkst!

Bekijk hier enkele gezellige cafés in Deventer om af te spreken.

Terras Café Persee Deventer

Lokaal winkelen in plaats van online

Online kleding kopen is makkelijk omdat je er de deur niet voor uit hoeft, maar kopen in de winkel heeft veel meer voordelen. Het grootste voordeel is dat je alles meteen kunt passen. Even het stofje voelen, een paar maten en pasvormen proberen tot je tevreden bent… Niks retour sturen dus, en je kunt meteen bijpassende items uitzoeken. Bovendien is lokaal kopen goed voor de gemeenschap en lokale ondernemers.

Dus vergeet webshops dit jaar en ga eens wat vaker naar de kledingwinkels in Deventer.

Kledingwinkels in Deventer vrouw met kleding

Iets nieuws leren

Wist je dat nieuwe dingen leren belangrijk is om je hersenen fit te houden? En het is goed voor je zelfvertrouwen. Hoe trots ben jij als je op vakantie een paar woordjes Spaans kunt wisselen met de lokale winkelier, de eerste paar noten van een liedje kunt spelen of als je van de hele familie complimenten krijgt over die zelfgebakken verjaardagstaart?

Leg er niet te veel druk op. Je hoeft niet meteen een expert te worden om van de voordelen te profiteren. Mislukkingen kunnen je ook veel leren (of je in ieder geval een grappig verhaal opleveren). Ga vooral aan de slag met dingen die je leuk vindt en blijf proberen tot je iets vindt dat bij je past!

Vrouw leert muziekinstrument aan kind

Deel dit artikel op:

Gerelateerde artikelen

romantisch-diner-voor-twee-met-Valentijnsdag deventer

Vier de liefde met de leukste valentijnscadeaus

14 februari is de perfecte dag om de liefde van je leven in het zonnetje te zetten. En een mooi cadeautje mag natuurlijk niet ontbreken. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Wij zetten onze tips voor leuke valentijnscadeaus voor je op een rijtje. 1: valentijnscadeaus om van te smullen We weten allemaal dat liefde door de

Verras deze kerst met dé Deventer Doet pas

December is misschien wel de drukste maand van het jaar. Meerdere feestdagen, werk- en familiefeestjes, de voorbereidingen, klusjes die je nog voor het einde van het jaar moet of wil afronden… En vergeet de cadeautjes niet! Heb je al aan dé Deventer Doet pas gedacht? Snel geregeld, volop keuzevrijheid en goed voor heel Deventer: het

Sinterklaas kleurplaat

De Sint is bijna weer in Nederland, eindelijk! Om dit te vieren, hebben wij een mooie kleurplaat gemaakt die je hier gratis kunt downloaden. En niet alleen Sinterklaas staat op deze kleurplaat, maar ook Deventer komt erop voor. Herken jij het Deventerse gebouw? Tijd om op een creatieve manier in de Sinterklaas-sfeer te komen! Pak

Voeg je koptekst hier toe