Veel gestelde vragen Mantelzorgers

Antwoord op veel gestelde vragen vind je hieronder. 

Heb je een vraag waarop het antwoord niet te vinden is? Dan kun je contact met ons opnemen via mail: [email protected] of telefoon: 088 538 70 70. Wij zijn telefonisch te bereiken van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 17:00 uur.

Mantelzorgwaardering 2024

Jaarlijks wordt de waardering medio maart gestort op dé Deventer Doet pas.

Indien je mantelzorger bent en je e-mailadres hebt ingevuld bij de aanvraag of als je een Mijn Pas account hebt aangemaakt, dan ontvang je per e-mail bericht over wanneer je de waardering zult ontvangen, zodra de exacte datum bekend is.

De hoogte van de waardering voor 2024 is nog niet vastgesteld.

Het afgelopen jaar bedroeg de mantelzorgwaardering € 75,-, vooralsnog blijft dat ongewijzigd. Zodra er meer bekend is over de mantelzorgwaardering 2024 ontvang je bericht.

Ja, de mantelzorgwaardering krijgt bij uitgifte een vaste vervaldatum, die de officiële geldigheid van dé Deventer Doet pas overschrijft. De mantelzorgwaardering voor 2024 is geldig tot 1 januari 2027.

Benieuwd of waarderingen van eerder nog geldig zijn? Bekijk hieronder de geldigheid van overige tegoeden.

Over dé Deventer Doet pas

Dé Deventer Doet pas is een gratis waarderingspas voor mantelzorgers. De gemeente zet jaarlijks een mooi bedrag op dé pas waarmee kan worden betaald bij aangesloten winkels en voorzieningen in Deventer. Daarnaast ontvangt de mantelzorger met dé pas nog extra voordeel. Dé pas kun je eenvoudig online aanvragen of via het Steunpunt Mantelzorg Carinova.

Zodra je jouw aanvraag hebt verstuurd of ingeleverd hebt, wordt deze gecontroleerd door Steunpunt Carinova. Na goedkeuring, zal jouw aanvraag verder verwerkt worden, jouw persoonlijke waarderingspas geprint en verstuurd worden. Het gehele proces neemt 4 tot 6 weken in beslag.

Geen probleem, zolang de zorgontvanger maar in Deventer woont.

Als Deventer mantelzorger kun je bij de gemeente van de zorgontvanger een blijk van waardering aanvragen. Dit is landelijk zo afgesproken.

Per zorgvrager komen maximaal twee mantelzorgers in aanmerking voor de waardering vanuit de gemeente.

Indien je mantelzorger bent voor één of meerdere zorgontvangers en je verleent minimaal 8 uur per week zorg voor een periode langer dan 3 maanden dan ontvang je één Mantelzorgpas met een tegoed van € 50,- per jaar. Per huisadres worden maximaal 3 mantelzorgpassen verstrekt.

Over de waardering

Op de pagina ‘Mijn Pas’ kun je inloggen en het saldo bekijken. Om in te loggen dien je met jouw pas eerst een account aanmaken. Daarbij maak je zelf een gebruikersnaam en wachtwoord aan.

De Mantelzorgwaardering krijgt bij uitgifte een geldigheid die de officiële geldigheid van dé Deventer Doet pas overschrijft:

  • Tegoed van 2015, 2016, 2017 en 2018 geldig is tot 1 januari 2021
  • Tegoed van 2019 geldig is tot 1 januari 2022
  • Tegoed van 2020 geldig is tot 1 januari 2023
  • Tegoed van 2021 geldig is tot 1 januari 2024
  • Tegoed van 2022 geldig is tot 1 januari 2025

Ja, het is mogelijk om vanaf 12 oktober 2020 zelf het tegoed op uw Deventer Doet Pas op te waarderen. Zo geniet u het gehele jaar door van exclusieve acties en voordeel dat de lokale ondernemers voor u als mantelzorger beschikbaar hebben gesteld. Ga hiervoor naar ‘Mijn pas’,
log in (heeft u nog geen account aangemaakt voor de Deventer Doet Pas? Dan dient u eerst een account aan te maken) en via een beveiligde omgeving waardeert u eenvoudig via iDeal uw pas op met een zelf gekozen bedrag. Of bekijk hier de uitlegvideo over het opwaarderen van jouw dé Deventer Doet pas.

Met jouw dé Deventer Doet pas krijgt je voordeel bij de volgende partners. Houd de website in de gaten, want er komen steeds meer partners bij!

Ja, om altijd te profiteren van de voordelen met dé Deventer Doet pas, kun je de pas ook zelf opwaarderen. Het op te waarderen bedrag kun je zelf bepalen vanaf 5 Euro tot 1000 Euro. Aan het opwaarderen van de pas zijn administratie kosten verbonden van 0,50 euro per transactie. Momenteel zijn er nog geen kosten verbonden aan het opwaarderen! Bekijk hier de uitlegvideo over het opwaarderen van jouw dé Deventer Doet pas.

  • Om te zien en te volgen welke betalingen je gedaan hebt
  • Om te zien hoeveel saldo op jouw dé Deventer Doet pas staat
  • Om veilig via iDeal zelf geld op dé pas te kunnen zetten

Betalen en sparen tegelijk, dat doet dé Deventer Doet pas. Jouw waardering als mantelzorger staat al op dé Deventer Doet pas. Kom je met dé Deventer Doet pas bij de aangesloten ondernemers in Deventer en omgeving dan profiteer je van extra voordeel. Want betaal je met dé Deventer Doet pas bij de aangesloten ondernemers dan spaar je tegelijk voor extra tegoed op dé pas.

Overige vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Wij zijn te mailen via [email protected] of voor dringende zaken telefonisch bereikbaar op: 088 538 70 70

Voeg je koptekst hier toe