8 juli 2024

Op wereldreis door Deventer

Soms hoef je geen wereldreis af te leggen om de wereld te ontdekken. Wandel door Deventer en laat je bij verschillende stops verrassen door internationale verhalen, smaken en ervaringen.

📍6 stops 🥾1,5 km 🕒20 min

Het Bouwhuis Harm Janssen

Atelier Het Bouwhuis

📍Grote Overstraat 12

De route begint bij een bijzondere plek waar kunst en delicatessen samenkomen. Bewonder eerst de kunstwerken en zoek daarna heerlijke delicatessen uit bij Atelier Het Bouwhuis. Je vindt hier producten uit alle windstreken, zoals kwalitatieve Franse limonadesiropen, biologische jam uit Spanje en balsamicoazijn uit het Italiaanse Modena.


Atelier Het Bouwhuis➡️

Mevrouw Noot

Mevrouw Noot

📍Engestraat 3

Wandel naar de volgende stop om nog meer lekkernijen met een internationaal smaakje in te slaan. Mevrouw Noot heeft een mooi assortiment zuidvruchten, gedroogde vruchten uit streken met een subtropisch klimaat. Geef een tropisch tintje aan je dag met abrikozen uit Turkije, appeltjes uit Chili en nog veel meer.


Mevrouw Noot➡️

De Keizerskroon Deventer

De Keizerskroon

📍Stromarkt 12

Heb je al honger gekregen van al dat lekkers? Een paar meter verderop vind je een prima plekje voor een lunchstop. In het historische pand van De Keizerskroon geniet je van de Italiaanse keuken. Na een lekkere pomodorisoep of ciabatta caprese kun jij er weer tegenaan. Buon appetito!


De Keizerskroon➡️

De kleine boekwinkel vrouw kijkt in etalage

De Kleinere Boekwinkel

📍Spijkerboorsteeg 11

Deze winkel is misschien klein, maar binnen ligt een eindeloze wereld aan leesplezier op je te wachten. De Kleinere Boekwinkel heeft een verrassende collectie met een focus op feelgood en young adult. Hier kun je lekker neuzen tussen de boeken. Laat je door de verhalen meenemen naar andere landen, tijdperken en fantasiewerelden.


De Kleinere Boekwinkel➡️

Roemar Koffiebranderij

📍Walstraat 45

Volg je neus naar de volgende stop van vandaag. Bij Roemar Koffiebranderij ontdek je allerlei wereldse smaken: van koffie uit Colombia en thee uit Sri Lanka tot Italiaanse lekkernijen voor erbij. Wist je dat je hier ook kunt deelnemen aan een proeverij om meer te weten te komen over de wonderlijke wereld van thee en koffie?


Roemar Koffiebranderij➡️

Griekse specialiteiten bij Sirtaki

Grieks Restaurant Sirtaki

📍Brink 74

We sluiten de dag af in Griekenland. Grieks Restaurant Sirtaki biedt meer dan honderd verschillende Griekse specialiteiten. Ook geniet je hier van de kenmerkende Griekse sfeer. Dit familiebedrijf is al sinds 1985 gevestigd op De Brink. Het is opgericht door de familie Anastasiadis en is sindsdien overgenomen door ooms en neven.


Grieks Restaurant Sirtaki➡️

Deel dit artikel op:

Gerelateerde artikelen

Voeg je koptekst hier toe