29 maart 2024

Mantelzorgwaardering 2024

De mantelzorgwaardering voor 2024 is gestort op dé Deventer Doet pas van de talloze mantelzorgers in de gemeente Deventer. Zij zijn ontzettend belangrijk voor hun naasten voor wie ze zorgen. De gemeente vindt dat ook en geeft daarom jaarlijks dit cadeautje.

Waarom dé Deventer Doet pas?

Gemeenten willen een passende blijk van waardering geven. Veel mantelzorgers hebben een vol leven met naast hun zorgtaken een baan of gezin om voor te zorgen. Ze krijgen daarom het liefst een cadeaubon of geldbedrag. Activiteiten of uitjes voor mantelzorgers passen niet altijd in hun drukke schema.

Met een tegoed op dé Deventer Doet pas krijg je gemak en vrijheid. Je kunt zelf kiezen wat je met de pas gaat doen, winkelen, koffie drinken, uit eten enzovoort, en wanneer je dat doet. Er is een ruim assortiment deelnemende ondernemers en die bevinden zich allemaal in de buurt.

Waardering leeft in heel de gemeente

Met deze vorm van mantelzorgwaardering groeit ook het bewustzijn. Voor de lokale ondernemers is het leuk dat mantelzorgers wat extra komen besteden. En die ondernemers tonen zelf ook hun waardering door extra korting te geven bij gebruik van dé Deventer Doet pas.

Die korting wordt als tegoed op de pas gestort waardoor mantelzorgers het weer kunnen besteden bij dezelfde of een andere lokale ondernemer. Bovendien kunnen zij hun pas zelf opwaarderen om het hele jaar door korting te krijgen. Zo is dé Deventer Doet pas echt een blijvend cadeau dat gemeente, ondernemer en mantelzorger verbindt.

Ben jij of ken jij een mantelzorger?

Heb jij de mantelzorgwaardering ontvangen?

Je komt in aanmerking voor de waardering als je ten minste 3 maanden en 8 uur per week zorgt voor iemand die in Deventer woont. Je kunt de waardering zelf aanvragen via onze website.

Deel dit artikel op:

Gerelateerde artikelen

Mantelzorger aan het woord: Jeannine Nawijn

Jeannine Nawijn is 38 jaar en alleenstaande moeder van 4 kinderen. Haar oudste zoon van 9 jaar heeft hechtingsproblemen en daar is zij mantelzorger voor. Daarnaast heeft zij nog een zoon van 7, een zoon van 5 en een dochter van 3 jaar. Zoon met hechtingsproblemen De zoon van Jeannine heeft hechtingsproblemen waardoor hij zich

Voeg je koptekst hier toe