2 juni 2022

Gemeentelijke vrijwilligers prijzen voor organisaties zijn uitgereikt

Op 19 mei 2022 mocht wethouder Rob de Geest de Gemeentelijke Vrijwilligersprijzen voor organisaties 2021 overhandigen. De gelukkige winnaars waren dit jaar:

  • Stichting Vangnet
  • Reshare Store Leger des Heils
  • Plaatselijk Belang Lettele Linde – Oude Molen

Zij ontvingen naast een mooie bokaal een cheque ter waarde van 500 euro. De andere genomineerde organisaties gingen uiteraard niet met lege handen naar huis. Ook zij ontvingen een beker met daarbij een dé Deventer Doet pas met € 50,-.

Eind 2021 konden Deventenaren organisaties aandragen voor drie verschillende categorieën:

  • Uitblinker 2021 deze is voor organisaties die opvielen door initiatieven tijdens coronatijd.
  • Bestuurlijke vernieuwing voor organisaties die jongeren in hun bestuur weten aan te trekken
  • #watjijdoet voor organisaties speciaal voor organisaties die de #watjijdoet-campagne het meest succesvol hebben ingezet om hun vrijwilligers te waarderen.
Deventer Doet prijsuitreiking Vrijwilligersorganisaties 2021

Uit alle voorgedragen organisaties werden er 3 genomineerd. Hieruit koos een jury uiteindelijk per categorie een winnaar. Dit was lang niet makkelijk. ‘Alle genomineerde organisaties zijn van wezenlijk belang geweest, vooral in coronatijd. Het is heel knap dat zij contact hebben kunnen houden met hun vrijwilligers en hun doelgroepen’, gaf Rob de Geest aan.  

Uiteraard willen we de genomineerden per categorie even benoemen. Zo zetten we ze nog even extra in het zonnetje. Genomineerd voor de categorie ‘Uitblinker 2021’ waren: Stichting Vangnet, Zelfregiecentrum en Soos de kuiperij. In de categorie ‘Bestuurlijke vernieuwing’ was slechts één genomineerde. Dit was Plaatselijk Belang Lettele Line en Oude Molen. Bij deze organisatie is maar liefst de helft van hun bestuur jonger dan 40 jaar. In de laatste categorie ‘#watjijdoet werden Reshare Store Leger des Heils, Het Goed en Mimik genomineerd.

Vrijwilligers zijn ontzettend belangrijk

Directeur Rob de jong van Deventer Doet: ‘Vrijwilligers zijn ongelooflijk belangrijk voor Deventer.’ Het is dan ook ontzettend belangrijk om deze groep mensen en de organisaties erom heen een blijk van waardering te geven. Normaal gesproken worden vrijwilligersorganisaties elk jaar op de 3e donderdag in november, tijdens de Dag van de Waardering, in het zonnetje gezet door de gemeente in samenwerking met Deventer Doet. Helaas moest dit door corona uitgesteld worden naar 19 mei 2022. Maar dat maakt de waardering er niet minder om.

Deel dit artikel op:

Gerelateerde artikelen

Voeg je koptekst hier toe