30 maart 2023

Zoveel te doen met Pasen in Deventer

Het voorjaar is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor Pasen. Pasen in Deventer is elk jaar een feest, want er is zoveel te doen. Hoe ziet jouw ultieme paasweekend eruit? Maak je geen zorgen als je nog geen plannen voor Pasen 2023 hebt gemaakt. Met deze suggesties is jouw weekend meteen gevuld!

Grootste jaarmarkt van Oost-Nederland

Je paasweekend begint met een Deventerse traditie. De Goede Vrijdagmarkt is een van de grootste en oudste jaarmarkten van Oost-Nederland. Dit jaar staan er ruim 350 kramen in de Zandpoort, op de Brink en in de Keizerstraat. Tussen 09.00 en 16.00 uur kun je er lekker rondstruinen. Van vers fruit en geurige bloemen tot mooie mode en accessoires, je vindt het er allemaal. En de kinderen worden vast blij van een rondje in de draaimolen of een bezoekje aan de paasboerderij.

Deventer Paaskermis 2023

Ook dit jaar biedt de Deventer Paaskermis weer een hoop gezelligheid en plezier voor jong en oud. De Paaskermis begint op vrijdag 31 maart en is tot en met tweede paasdag geopend. Ga jij voor een rustig rondje in het reuzenrad of durf je de Mega Booster aan? Er worden ook verschillende activiteiten georganiseerd die je bezoek aan de kermis nog leuker maken. Ga je bijvoorbeeld op zaterdag 8 april, dan geniet je ‘s avonds van een spectaculaire vuurwerkshow!

High Pasen bij Grand Café Samen

Brunchen is ook zo’n typische paasactiviteit. Lekker met je gezin, familie of vrienden genieten van hapjes en gezelligheid. Maar zo’n brunch voorbereiden is een hoop werk! Grand Café Samen maakt het je dit jaar wel heel gemakkelijk. Reserveer op eerste of tweede paasdag een tafeltje voor de High Pasen. Naast een feestelijke Mimosa en 3 gangen met koude, warme, zoete en hartige gerechtjes krijg je onbeperkt koffie, thee en jus d’orange. Dat wordt smullen!

Lekkers voor Pasen in Deventer

Na al die activiteiten is er niets lekkerder dan het paasweekend rustig thuis afsluiten. Wil je nog wat lekkers voor thuis? Bij Bakkerij Petit Four in Colmschate haal je een heerlijk paaspakketje. En voor de mooiste kippen, hazen en eitjes van chocolade ga je natuurlijk naar Sjokolaa in Deventer.

Pasen in Deventer rustig afsluiten, slapende paashaas

Dé Deventer Doet Pas wenst je een vrolijk Pasen!

Deel dit artikel op:

Gerelateerde artikelen

Sinterklaas kleurplaat

De Sint is bijna weer in Nederland, eindelijk! Om dit te vieren, hebben wij een mooie kleurplaat gemaakt die je hier gratis kunt downloaden. En niet alleen Sinterklaas staat op deze kleurplaat, maar ook Deventer komt erop voor. Herken jij het Deventerse gebouw? Tijd om op een creatieve manier in de Sinterklaas-sfeer te komen! Pak

dag van de mantelzorg

Dag van de Mantelzorg in Deventer

Vrijdag 10 november zet heel Nederland mantelzorgers in het zonnetje. En dat zijn er nogal wat: naar schatting zo’n vijf miljoen. Op de Dag van de Mantelzorg tonen we onze waardering voor mantelzorgers, maar hier in Deventer doen we dat natuurlijk het hele jaar door! Mantelzorgers geven hulp aan iemand die dat nodig heeft in

handtassen

Internationale Dag van de Handtas

Winnie de Poehdag, Dag van de Zonnebril, Verander je Wachtwoordendag: er is zo’n beetje overal een dag voor. Dus waarom niet ook voor de handtas? Dat dachten de handtasliefhebbers van PurseBlog in 2013. Zij wilden hun liefde voor tassen, die in ons dagelijks leven zo’n grote rol spelen, graag delen met al hun volgers. En

Voeg je koptekst hier toe