7 november 2023

Dag van de Mantelzorg in Deventer

Vrijdag 10 november zet heel Nederland mantelzorgers in het zonnetje. En dat zijn er nogal wat: naar schatting zo’n vijf miljoen. Op de Dag van de Mantelzorg tonen we onze waardering voor mantelzorgers, maar hier in Deventer doen we dat natuurlijk het hele jaar door!

Mantelzorgers geven hulp aan iemand die dat nodig heeft in hun directe omgeving. Dat kan bijvoorbeeld een gezins- of familielid zijn, maar ook een vriend of buur. Je krijgt er niet voor betaald, maar het is geen vrijwilligerswerk. Aan de slag gaan als vrijwilliger, daar kies je voor. Mantelzorg komt op je pad. Vandaar dat veel mantelzorgers hun zorgtaken als vanzelfsprekend beschouwen. Zorgen voor een naaste, dat doe je toch gewoon?

Aandacht voor de Dag van de Mantelzorg

Wist je dat er in Deventer meer dan 3000 mantelzorgers zijn? De gemeente organiseert samen met Carinova Mantelzorgondersteuning allerlei activiteiten om waardering te tonen voor hun inzet. Niet alleen op de Dag van de Mantelzorg zelf, maar de hele week lang zijn er activiteiten georganiseerd voor mantelzorgers in Deventer, zoals een workshop bloemschikken, een fotografiewandeling en een pubquiz.

Zelf kun je natuurlijk ook je waardering tonen. Ken jij iemand die mantelzorger is? De Dag van de Mantelzorg is de perfecte dag om die persoon wat extra aandacht te geven. Geef bijvoorbeeld een bloemetje of een lief kaartje. Kook vanavond het eten of neem een huishoudelijk klusje over. Vraag hoe het gaat of geef een complimentje. Een klein gebaar kan veel betekenen.

Mantelzorgwaardering Deventer

Gemeenten in Nederland hebben budget om mantelzorgers een extraatje te geven als waardering voor hun inzet, bijvoorbeeld een cadeautje, een activiteit of een geldbedrag. De gemeente Deventer stort jaarlijks een tegoed op dé Deventer Doet pas, zodat mantelzorgers naar wens iets leuks kunnen doen of kopen.

De lokale ondernemers doen er nog een schepje bovenop, door mantelzorgers spaarvoordeel te gunnen. Met elke aankoop via dé Deventer Doet pas sparen mantelzorgers automatisch voor extra tegoed op de pas. Ze kunnen zelf ook meer tegoed op de pas zetten, om het hele jaar door van de voordelen te profiteren. Samen zorgen we goed voor elkaar in Deventer!

Deel dit artikel op:

Gerelateerde artikelen

Sinterklaas kleurplaat

De Sint is bijna weer in Nederland, eindelijk! Om dit te vieren, hebben wij een mooie kleurplaat gemaakt die je hier gratis kunt downloaden. En niet alleen Sinterklaas staat op deze kleurplaat, maar ook Deventer komt erop voor. Herken jij het Deventerse gebouw? Tijd om op een creatieve manier in de Sinterklaas-sfeer te komen! Pak

handtassen

Internationale Dag van de Handtas

Winnie de Poehdag, Dag van de Zonnebril, Verander je Wachtwoordendag: er is zo’n beetje overal een dag voor. Dus waarom niet ook voor de handtas? Dat dachten de handtasliefhebbers van PurseBlog in 2013. Zij wilden hun liefde voor tassen, die in ons dagelijks leven zo’n grote rol spelen, graag delen met al hun volgers. En

Back to school spullen

Back to school? Zo bereid je je goed voor

Het is alweer bijna zover: back to school en weer naar werk. Dat betekent even schakelen na al die heerlijke vakantiedagen zonder verplichtingen. Maar het betekent ook: tijd om te shoppen. Want voor het nieuwe schooljaar heb je natuurlijk een nieuwe agenda, notitieboeken en pennen nodig. Lees hieronder waar je in Deventer al je schoolspullen

Voeg je koptekst hier toe