7 november 2023

Dag van de Mantelzorg in Deventer

Vrijdag 10 november zet heel Nederland mantelzorgers in het zonnetje. En dat zijn er nogal wat: naar schatting zo’n vijf miljoen. Op de Dag van de Mantelzorg tonen we onze waardering voor mantelzorgers, maar hier in Deventer doen we dat natuurlijk het hele jaar door!

Mantelzorgers geven hulp aan iemand die dat nodig heeft in hun directe omgeving. Dat kan bijvoorbeeld een gezins- of familielid zijn, maar ook een vriend of buur. Je krijgt er niet voor betaald, maar het is geen vrijwilligerswerk. Aan de slag gaan als vrijwilliger, daar kies je voor. Mantelzorg komt op je pad. Vandaar dat veel mantelzorgers hun zorgtaken als vanzelfsprekend beschouwen. Zorgen voor een naaste, dat doe je toch gewoon?

Aandacht voor de Dag van de Mantelzorg

Wist je dat er in Deventer meer dan 3000 mantelzorgers zijn? De gemeente organiseert samen met Carinova Mantelzorgondersteuning allerlei activiteiten om waardering te tonen voor hun inzet. Niet alleen op de Dag van de Mantelzorg zelf, maar de hele week lang zijn er activiteiten georganiseerd voor mantelzorgers in Deventer, zoals een workshop bloemschikken, een fotografiewandeling en een pubquiz.

Zelf kun je natuurlijk ook je waardering tonen. Ken jij iemand die mantelzorger is? De Dag van de Mantelzorg is de perfecte dag om die persoon wat extra aandacht te geven. Geef bijvoorbeeld een bloemetje of een lief kaartje. Kook vanavond het eten of neem een huishoudelijk klusje over. Vraag hoe het gaat of geef een complimentje. Een klein gebaar kan veel betekenen.

Mantelzorgwaardering Deventer

Gemeenten in Nederland hebben budget om mantelzorgers een extraatje te geven als waardering voor hun inzet, bijvoorbeeld een cadeautje, een activiteit of een geldbedrag. De gemeente Deventer stort jaarlijks een tegoed op dé Deventer Doet pas, zodat mantelzorgers naar wens iets leuks kunnen doen of kopen.

De lokale ondernemers doen er nog een schepje bovenop, door mantelzorgers spaarvoordeel te gunnen. Met elke aankoop via dé Deventer Doet pas sparen mantelzorgers automatisch voor extra tegoed op de pas. Ze kunnen zelf ook meer tegoed op de pas zetten, om het hele jaar door van de voordelen te profiteren. Samen zorgen we goed voor elkaar in Deventer!

Deel dit artikel op:

Gerelateerde artikelen

romantisch-diner-voor-twee-met-Valentijnsdag deventer

Vier de liefde met de leukste valentijnscadeaus

14 februari is de perfecte dag om de liefde van je leven in het zonnetje te zetten. En een mooi cadeautje mag natuurlijk niet ontbreken. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Wij zetten onze tips voor leuke valentijnscadeaus voor je op een rijtje. 1: valentijnscadeaus om van te smullen We weten allemaal dat liefde door de

Groep vrienden in café

Goede voornemens: dé Deventer Doet pas-editie

Goede voornemens: ze bestaan al duizenden jaren. De Babyloniërs waren ongeveer 4000 jaar geleden waarschijnlijk de eerste mensen die zich ermee bezighielden. Tijdens hun nieuwjaarsvieringen beloofden ze de goden bijvoorbeeld om al hun schulden af te betalen of geleende voorwerpen terug te geven aan de eigenaar. Nog altijd zijn goede voornemens heel populair, al zijn

Verras deze kerst met dé Deventer Doet pas

December is misschien wel de drukste maand van het jaar. Meerdere feestdagen, werk- en familiefeestjes, de voorbereidingen, klusjes die je nog voor het einde van het jaar moet of wil afronden… En vergeet de cadeautjes niet! Heb je al aan dé Deventer Doet pas gedacht? Snel geregeld, volop keuzevrijheid en goed voor heel Deventer: het

Voeg je koptekst hier toe